O podjetju Mollier d.o.o. Celje

Začetki podjetja nas vrnejo v leto 1990, ko se je na nek način s pomočjo narave začela naša poslovna pot. Celje je takrat prizadela velika poplava. Nikogar ni bilo, ki bi znal strokovno in z najsodobnejšo opremo, sanirati in izsušiti, razvlažiti stanovanja, bolnišnice, šole, vrtce, skladišča, garaže in druge objekte. Znanja in izkušnje s področja termodinamike so nas povezale s švicarskim podjetjem, ki že več kot osem desetletij uspešno rešuje probleme z vlago v gradbeništvu in industriji. Začeli smo izsuševati in uspeli.

Ime podjetja smo si izbrali po Nemcu Richardu Mollier-u, matematiku, fiziku in strojniku, ki si je pridobil svetovni sloves s prispevkom o razvoju tehnične termodinamike in s svojim diagramom. Izsuševanje, ogrevanje in klimatizacija ter dobava, montaža in servisiranje medicinske opreme so bili naš prvi korak v okolje, a ne zadnji. Z dezinfekcijo infektivnih odpadkov smo začeli leta 1995. Usposobili smo se strokovno in tehnološko, razvili smo odlično logistiko za zbiranje posebnih nevarnih odpadkov.

Izgradnja lastne poslovne stavbe, kjer so poslovni prostori, skladišče medicinske opreme in potrošnih materialov, servisna delavnica za medicinske instrumente, aparate in diagnostično opremo, servisna delavnica za klimatske  naprave, naprave za izsuševanje in ogrevanje ter selitev na svoje, leta 2000, je pomembno pripomogla k razvoju podjetja.

Vsako nadaljnje poslovno leto je svojstveno vplivalo na razvoj podjetja, širitev dejavnosti in storitev ter optimizacijo poslovanja. Izjemno pomemben mejnik za podjetje je bilo leto 2016, ko je vodenje družinskega podjetja uspešno prevzela mlajša generacija.

Naš strokovni in poslovni izziv, h kateremu nas spodbujajo dosedanji razvoj in rezultati, je bil in ostaja človekovo zdravje in zdravo okolje, saj želimo biti med nosilci trajnostnega razvoja in kakovostni izvajalci dogovorjene okoljske politike v Sloveniji.

V podjetju Mollier se bogato prepletajo trdna tradicija in vedno sveže ideje, s katerimi se hitro odzivamo na razvojne priložnosti in aktualne potrebe, želje in zahteve poslovnega sveta.

Naše poslovanje temelji na jasno zastavljenih ciljih, trdem delu, visoki motiviranosti, dobrih poslovnih odnosih, odgovornosti, proaktivnosti, strokovni in tehnično-tehnološki usposobljenosti,  učinkovitosti, fleksibilnosti in  kakovosti, ki jo vsa leta potrjujemo s številnimi referencami in mednarodnimi certifikati.